basquet5

ALTERNATIVA A LA RELIGIÓ NSTITUT LACETÀNIA NOM I COGNOM: KEVIN JAVIER MANZANARES CURS: QUART ESO A PROFESSORA: ROSER ROVIRA REGLAMENT………. 3 5 1 ER TRIMESTRE TREBALL DE BÀSKET DATA DE LLIURAMEN ÍNDEX 1. CONCEPTE DE BÀs 2. ELEMENTS TECNICS REFERENTS….. . 3. ESCALFAMENT GENERAL… 4. ESCALFAMEN ESPECÍFIC…. 5. ACTIVITATS ESPECIFIQUES………………… 15 6. BIBLIOGRAFIA….. BÀSKET El bàsquet o básquetbol (de l’anglês basketball) és un esport en el qual competeixen dos equips de cinc jugadors cadascun.

Llobjectiu és introduir la pilota (pilota) a l’anella (cistella o cistella) de ‘equip contrari, que es traba situat a 3,05 metres dialçada. Per aixà, el bàsquet sol ser jugat per 15 OF8 Swip pase … 6-11 ….. 12- 13 . 14 .. 16 primera violació d’aquesta norma implica una falta, la segona expulsa al jugador del terreny fins a la propera cistella. 5. Un partit ha de ser dirigit per tres àrbitres, un de principal i dos auxlllars. Aquests seran assistits des de la taula d’anotadors, cronometradors un comissari têcnic. . En camp d’atac no es pot tornar al camp de defensa. 7. EI tir lliure anotat val un punt. 8. El equip que aconsegueixi més punts serà el vencedor. ELEMENTS TECNICS REFERENTS: Posició i Desplaçaments: El jugador de bàsquet o básquetbol ha d’adoptar en tot moment una posició adequada a la seva formació técnica individual, que li permeti moure amb seguretat i desplaçar-se per la pista segons la tàctica adoptada per l’equip. L’equilibri del cos és un factor fonamental en l’execució de les maniobres individuals.

El jugador distribueix equitativament el seu pes sobre els dos peus, una mica inclinat cap endavant, amb els genolls flexionats, el centre de gravetat baix, peus separats i dirigits lleument cap a fora, tronc inclinat al capdavant, cap alçat. La flexió natural dels braços contribuelx a millorar l’equilibri i afavoreix I’arrencada ràpida. Domini de la Pilota: En el b quetbol entenem el arribar a tocar la pilota. Els dits separats i dirigits cap amunt, polzes en posició gairebé horitzontal, subjectant amb força.

La Passada: Una passada ha de ser ràpid precís, amb economia de temps i moviments. El passador ha d’assolir un cent per cent defectivitat. La pêrdua duna passada en un moment crític pot significar punts per a l’adversari, els que sumats als punts que l’equip ha deixat d’anotar en perdre el domini de la ilota, han ocasionat més d’una derrota. Vegem algunes de les caracteristiques d’una bona passada: 1. El jugador que va a executar la passada ha d’assegurar el pilota abans de començar els seus moviments. 2. er imprimir força, precisió i velocitat a la projecció, el moviment de dits, bracos i canell ha de ser enérgic. 3. En cas duna passada a un receptor que corre, la pilota ha de arribar-per davant, de manera de no destorbar el seu desplaçament. El Regat: Cada jugador ha de practicar el regat amb qualsevol de les mans, fins a dominar perfectament aquesta forma de desplaçament mb la pilota. No obstant aixà, no s’ha d’oblidar que la fena excessiu pot perjudicar el treball de conjunt i que la passada imprimeix major velocitat que el regat als atacs.

El regat s’utilitza per: • Treure la pilota del tauler 3 • Avançar la pilota en l’atac. congestionades. El Llançament: El tir o llançament és l’acció per la qual un jugador intenta introduir la pilota dins del cércol, els tipus existents són: Tir en suspensió: Llançament a cistella després elevar-se en l’aire, donant suport la pilota en una mà mentre es subjecta amb l’altra, finalitzant el lançament amb un característic cop de canell. • Tir lliure: Llançament des de la línia de tirs lliures, després d’una falta personal o una falta técnica.

Safata: Llançament en carrera, amb una sola mà, després d’haver donat a màxim dos passos després de deixar de botar la pilota. • Mate o bolcada: Similar a la safata, peró Introdunt la pilota en la cistella de dalt a baix, amb una o dues mans. • Ganxo: Llançament amb una única mà, en posició perpendicular al cércol, amb el braç estirat, lliscant suaument la pilota Alley-oop: Acció realitzada per un jugador que agafa la pilota en ‘aire després de saltar i rebent la passada d’un company en I’aire.

EL PIVOT: En el básquetbol (o bàsquet), el pivot (també conegut com a pivot o centre) és el jugador que es mou més a prop de la cistella i que té la responsabilitat de capturar els rebots. L ‘habitual és que el pivot sigui el jugador més alt de I’equip, encara que hi ha excepcions. Posicions: característiques sicions més utilitzades en 4DF8 l’ofensiva: generalment darrere del cercle de tir lliure, depenent la seva distància o proximitat al tauler de factors. El pivot: És anomenat també centre. Se situa en aquest lloc al jugador de major alçada i generalment actua d’esquena al tauler.

Els Alers: El jugador que ocupa està posició ha de tenir bon llançament des dels laterals, dominar les cortines i la penetració, a més de ser capaç de coordinar les seves jugades amb el pivot i l’altre aler. Recepció de la Pilota: En el bàsquet durant la recepció duna passada intervenen diversos factors que condicionaran el moviment. Alguns d’ells són: la proximitat dels defensa, la trajectària, velocitat i vol de la pilota, la posició els moviments del rebedor. ?s fonamental per a una bona recepc10 la coordinació entre els dos jugadors, el que passa i el que rep.

El passador al seu torn ha de realitzar una bona passada, tractant que la pilota arribi a les mans del rebedor. La Cortina: Perqué la cortina estigui dins el camp legal, ha de ser feta dins el camp visual normal del defensa. Si no és així, el cortinador sha de mantenir a una distància de 90 cm aproximadament permetent al defensa l’espal suficient per realitzar un movment natural per evitar-la. Les cortines poden classifi la posició que ocupin el cortinador i el iu la passada, El rebot és important no només per a la defensa sinó també en llatac.

En la defensa resta oportunitats de llançament a l’adversari i en l’atac permet remeter amb nous llançaments. La posició de rebot exigeix equilibri coordinació- La Defensa: Els jugadors han d’estar ben entrenats en les tàctiques de la defensa i conêixer bé els seus fonaments. Dins d’ells hem de considerar dues classes d’aspectes: ffsics i mentals. El defensa ha d’enfocar la seva visio a respai entre ell i la pilota quan l’atacant no estigui en possessió de la mateixa. En cas que I’atacant domini la pilota, el defensa ha de oncentrar la seva visió al centre de gravetat de l’altre (a llalçada de la cintura aproximadament).

Doble Ritme: És un tipus de llançament, que et permet intentar un tir a la cistella amb parada a un temps o en dos temps, et permet estar més a prop del càrcol, pots fer dos passos sense rebotar la bola, el jugador, salta i cau sobre un peu, després l’altre, tracta de mantenir I’equilibri per iniciar llatac, sha de prendre com a peu de pivot el que contacta primer amb la superficie de la pista. ESCALFAMENT GENERAL Cap: aquest es fa girant el cap lentament. ?? Espatlles: Simular la braçada de natació, cal dir que aquest en el bàsquet és de vital importància. ap, exercint pressió amb l’altra mà al colze de la mà doblegada. • Genolls: Ajuntar dos genolls per després fer moviments flexionant les mateixes sense separar-les. • Malucs: Es basa en obrir les cames a l’ample de les espatlles, i després fer moviments circulars amb el maluc- • Turmells: Donar suport al pes del cos en les puntes i talons dels peus, fent moviments inclinats cap endavant i enrere. ESCALFAMENT ESPECIFIC Abdominals: Tombar cap per avall i ajudant-se amb les ans aixecar el tronc el més alt que puguis perb amb les cames tocant a terra.

Bessons: Recolzant-se en una paret o en un company, s’estira cap enrere la cama que vulguem estirar i l’altra flexionada. Es fiquen els ronyons cap a dins per augmentar l’esforç. • Saltar: Elevar-del sàl o una altra superficie amb impuls per caure matelx 110c. ‘Pectorals: Ajuntar els dos braços estirats per darrere i tirar d’ells. ACTIVITATS ESPECIFIQUES – Col • locats els jugadors p n amb pilota i un altre defensor. El establert, guanya. -Els estudiants es col•loquen en diferents llocs de la pista; cada loc tindrà un valor diferent de punts.

Els estudiants poden triar d’on faran els seus tirs. -Regat: Treballar en el robatori de pilotes ajuda als estudiants a millorar les seves habilitats defensives. Primer, dividir la classe en dos equips i donar-li una pilota de bàsquet a un equip. Els estudiants que no tenen pilota tractaran de robar la pilota de l’equip que si té. Els estudiants de l’equip que té la pilota han de fer regat al gimnàs per intentar protegir-la. Una vegada que els roben la pilota, els estudiants procedeixen a robar ara. -Dividim els Jugadors en grups d’igual nombre.

Es formen equips segons la quantitat de pilotes i es col•loquen a banda i banda del cêrcol. Al senyal del professor els alumnes comencen a fer el tir al BIBLIOGRAFIA Ejercicios prácticos del Baloncesto, Calentamiento específico vw. w. rincondelvago. com • Juegos populares adoptados al Baloncesto, Juegos para el deporte ww. vv. ef. deportes. com • Calentamiento general y específico, www. es. slideshare. net • Fundamentos del Baloncesto, vuww. planetabasketball. com • Fundamentos técnicos del Baloncesto, ww. w. baloncestoconceptos. blogspot. com. es • Baloncesto: Reglas Funda 8 www. deporteyeducacion.